YOGA

Jag åkte 2015 till Costa Rica och gick en yogalärarutbildning. Mitt syfte med utbildningen var att utvecklas och bygga styrka både fysiskt och mentalt.

Det var en månads utbildning mitt i djungeln och det var en annan nivå av personlig uteveckling. Mina lärare hade flera års erfarenhet av yogan och dess filosofi.

Jag fick lära mig Vinyasayoga som betyder”andningssynkroniserad rörelse".  Det är en flödande yogaform där du rör dig dynamiskt.

 

Utbildningen var en blandning av fakta och filosofi. Jag fick lära mig där att yogan är ett verb alltså det är vad jag vill att det ska vara. Så jag skapar mig min egna yogafilosofi.

 

Jag har alltid dragits till yoga där det inte finns några direkta regler för jag tycker att det finns så mycket normer och regler som vi varje dag ska följa. Då kan det vara skönt att skapa sig något som inte behöver några regler utan mer riktlinjer. Jag vill känna i kroppen, i hjärtat var och hur jag ska röra mig. Jag vill göra det som känns bra och skönt för mig.

Efter Costa Rica så började min yogaresa och jag skapar min egna filosofi som jag vill dela med mig till alla som vill ta del av den. 

Efter några år av utforskande av olika rörelser, andning och livet så kände jag att jag behövde något för att stilla tankarna. Jag har en längtan efter stillhet i kropp och själ. Livet gick så fort och det var inte ofta jag stannade upp och reflekterade och bara andades i stillhet. Jag ville lära mig stillhet. Yinyogan lärde jag redan ut eftersom att det var så skönt och bra men jag ville lära mig mer. Jag fick flera tips om Magdalena Mecwelds yinyogautbildningar. Jag anmälde mig till en utbildning och det blev ännu mer livsförändrande för mig. 

Att ha ont i kroppen är vanligt idag eftersom att vi är allt för stillasittande. Jag hade också mina skavanker i kroppen. Yinyogan och meditationen förändrade mitt liv. Jag lärde mig att vila i stillhet, att slappna av i varje position. Att lita på kroppen. Jag lärde mig att släppa taget om mig själv vilandes in i en position. 

I yinyogan så använder vi positionen för att komma in i kroppen och inte kroppen för att komma in i positionen. 

 

Så nu har jag äntligen ett verktyg som får min kropp och mitt sinne att slappna av. 

Jag har privata yogaklasser, öppna klasser, kurser och en online yogastudio under fliken ONLINE. 

 

Det jag lär ut är yoga. En blandning av fakta och filosofi. Det jag tror på. Livet är den viktigaste utbildningen tycker jag och där vi lär oss mest om oss själva och om våra medmänniskor. Det är den riktiga skolan. Det jag lär mig på mattan om mig själv kan jag också ha användning för ute i det verkliga livet.

Jag brukar säga att jag lär mig något om mig själv i varje människa som jag möter.

Vi behöver bygga styrka både mentalt och fysiskt. Det är kul att vara stärk men ännu roligare att känna sig stark.

Att lära mig att kontrollera min andning och mina tankar var en viktig del i mitt liv. Att kunna möta utmaningar och svårigheter i livet men att alltid vara trygg och stabil i sig själv. Vem vill inte klara av det?

När du är redo att möta dig själv i ditt liv och vill lära dig att hitta verktyg för att lära dig att andas igen så vet jag att du har hittat rätt.

 

Jag vet att vill man så kan man och det enda som stoppar oss är våra mentala spärrar. 

Vill du leva ditt liv fullt ut?

Yoga

Min online yogastudio

Nu kan du yoga med mig online. Om du klickar på fliken online så kommer du till mina klasser.

Under fliken tips & tricks så ger jag dig mina bästa tips för att enkelt stärka upp och öka rörligheten i kroppen.

 

Jag hoppas vi ses på mattan!